samarbete

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

huisregels

E-mail Print PDF

Ophangen

Spijkers, nagels, punaises of andere scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan om dingen op te hangen aan de deuren, kozijnen, muren en/of balken.
Boren in balken of muren is uiteraard niet toegestaan.
Van alle plakband-soorten mag alleen scotch-tape of schilders afplak plakband gebruikt worden om dingen op te hangen.

Stoken

Stoken is toegestaan. De gemeente heeft bepaald dat het houden vankampvuren valt onder de categorie sfeervuren (ook vuurkorven en vuurschalen vallen in deze categorie) Er hoeft geen vergunning aangevraagd te worden mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

 • Maximaal 2 uur voorafgaand aan de stookactiviteit de bosbrandfase (natuurbrandgevaar) opvragen. Dit kan via de website van de brandweer: www.brandweermwb.nl o fvia de servicelijn van de gemeente: 0164-277277.
 • In geval van bosbrandfase code oranje of rood mag er niet gestookt worden.
 • Alleen het stoken van hout is toegestaan. Indien bij controle door brandweer of politie resten van plastic of andere materialen dan hout gevonden worden zal deze een bekeuring uitschrijven.
 • Stoken gebeurd alleen onder continue toezicht van personen van 18 jaar of ouder. Zorg voor voldoende blusmiddelen naast het kampvuur: emmer water, blusdeken.
 • Het vuur mag hoogstens 0.5m hoog zijn.
 • Voorkom overlast voor omwonenden. Laat het kampvuur niet uitsmeulen, maar blus het met flink veel water na afloop totdat er geen rookvorming meer is.
 • Stoken met ton of tafelvuur kan enkel in kampvuurcirkel of aan het begin van het bos. (Stoken aan de gebouwzijde van de oprit is dus nooit toegestaan).
 • Gebruik houtvoorraad uit het houthok achter het gebouw "samen beter" is toegstaan.
 • Laat de kampvuurcirkel na gebruik netjes achter d.w.z. geens tookhout (terugbrengen naar het houthok), geen houtskool\as (deponeren inde askuil) en geen restafval achterlaten.

Opruimen

Chemische afval zelf afvoeren.
Restafval mag in de grote grijze container gedeponeerd worden. (niet er omheen).
Lokaal na gebruik netjes veegschoon achterlaten. Bij vlekken op de vloer is dweilen ook noodzakelijk.
De in het lokaal aanwezige vuilnisbakken leegmaken.
Gebruikte materialen schoonmaken en opbergen.

Geluid

Tussen 22:30 uur en 08:00 uur het geluid buiten tot een minimum beperken. Let vooral op dichtklappende deuren
Tussen 22:30 uur en 08:00 uur het geluid binnen tot een minimum beperken. Let vooral op het lokaal het dichtst bij de buren (boven).

Parkeren

Fietsen kunnen in de fietsenrekken gestald worden.
Auto’s kunnen op het terrein enkel geparkeerd worden in de drie vakken direct naast het gebouw en op de parkeerstrook aan het begin van het bos.

Grasveld

Auto’s, brommers, fietsen e.d. zijn niet toegestaan op het grasveld.
Het graven of creëren van kuilen is niet toegestaan op het grasveld.

Nooduitgangen

De luiken van het grote lokaal op de begane grond mogen niet op slot tijdens het gebruik van het gebouw.
De nooduitgang van het lokaal boven (het dichtst bij de buren) mag enkel voor nood gebruikt worden! (ivm eventuele lekkages van het dak).
Het dak mag enkel in geval van nood betreden worden.

Brandmeldinstallatie

Vanwege de aanwezigheid van erg gevoelige rookmelders die automatisch in verbinding staan met de brandweer zijn activiteiten die rook kunnen veroorzaken binnen niet toegestaan. (muv de keuken). Als voorbeeld zijn dus de volgende activiteiten\attributen in de diverse activiteitenlokalen niet toegestaan: Roken, koken, gourmetten, rookgeneratoren, kaarsen etc.
Voorkom valse meldingen: sluit de douchedeur tijdens het douchen en sluit de keukendeur indien er iets aanbrandt. Gebruik in het laatste geval de afzuiginstallatie om de rook weg te krijgen.

 

Weetjes

Sinds Juli 2016 is Scouting Halsteren de trotse eigenaar van Samarbete. Dankzij de inzet van velen werd het benodigde bedrag bij elkaar gehaald en kon het koopcontract met de gemeente getekend worden.